IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top
  • DOŁĄCZ DO NAS!
  • social icon
  • social icon
  • social icon

Składniki:

Jeden bakłażan

Grecka feta270 g

Dwie papryki

Sok z połowy cytryny

Jedna łyżka oliwy

Cały granat

Sos z owoców granatu

Sposób przygotowania:

Bakłażana pokrój w bardzo cienkie plastry, posól i poczekaj aż puści sok. Następnie opłucz i osusz. Plastry bakłażana piecz ok. 25 minut w 180 stopniach. Paprykę piecz w 200 stopniach ok. 40 minut aż skórka będzie czarna. Po wystygnięciu zdejmij skórkę z papryki i przekrój na cztery kawałki. Na plastry bakłażana i papryki nałóż fetę, posyp pieprzem. Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp owocami z granatu, polej niewielką ilością sosu Grante.