IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top
  • DOŁĄCZ DO NAS!
  • social icon
  • social icon
  • social icon

Składniki:

Podwójna pierś z kurczaka

Garść liści mięty i bazylii

Trzy łyżki soku z cytryny

Oliwa z oliwek

Dwie garści roszponki

Cztery plastry melona

Garść owoców z granatu

Skórka z połowy cytryny

Sól, pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania:

Zamarynuj piersi z kurczaka w ziołach, 1 łyżce soku z cytryny oraz oliwie wymieszanej ze skórką cytryny, pieprzem i ostrą papryką. Wstaw do lodówki na 2 godziny, a następnie gotuj na parze przez 20 minut. Dwa duże plastry melona pokrój w kostkę, dodaj miętę, bazylię, dwie łyżki soku z cytryny, trzy łyżki oliwy z oliwek i miksuj aż powstanie gładki sos. Pokrój ugotowanego kurczaka na plastry i razem z wypłukaną roszponką ułóż na talerzu. Całość polej dresingiem i posyp owocami z granatu.